Redactie & Co start nieuwsportal voor de media

AMSTERDAM, 7 september 2007 – Op aboutmedia.nl is Redactie & Co gestart met een nieuwsportal voor de media. De site verzamelt nieuwsberichten voor en over journalisten uit tientallen bronnen.

Aboutmedia bevindt zich nu nog in de eerste fase. Aan opmaak en selectie van nieuwsbronnen wordt nog hard gewerkt. Doel is om te komen tot een uiterst actuele en complete nieuwsbron over de journalistiek, in Nederland en daarbuiten.

Op dit moment biedt de site nieuws uit algemene bronnen als het NOS Journaal, vaknieuws van bij voorbeeld Villamedia, maar ook artikelen uit tal van journalistieke weblogs. Alle artikelen zijn gerangschikt op tijdstip van publicatie.

Archief

Dankzij een krachtige zoekfunctie zal de site op de langere termijn een archief vormen van de ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Aboutmedia is gebaseerd op zogenaamde rss-technologie. De nieuwsgaring vindt plaats door het samenbrengen van elders gepubliceerde nieuwsstromen (rss-feeds) binnen één portal. De site produceert op zijn beurt ook weer een eigen feed. Gewerkt wordt ook nog aan een e-mail service en andere uitbreidingen.

De redactie van aboutmedia.nl houdt zich aanbevolen voor interessante feeds over de journalistiek. Mail deze aan redactie@aboutmedia.nl.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Meer informatie over dit persbericht is te verkrijgen bij Maurice van Uden, algemeen directeur van Redactie & Co. Hij is te bereiken op 020 521 8700 en maurice@redactieco.nl.